Facebook Advertising

Facebook advertising biedt gebruikers de optimale user experience. Het aantal add-ons blijft toenemen, waardoor je FB ads een unieke creatieve invulling kunt geven. Meer video, meer interactie en meer opties om je producten/brand op een toffe wijze neer te zetten.

Zo kun je potentiële klanten bereiken in de awareness fase en stimuleren tot actie in de conversion fase. Kom meer te weten over de ad formats en hoe je ze het beste kunt inzetten.

Check de impressie

Formats

Het gebruik van social media is tijdens de coronacrisis flink gestegen. Het aantal Facebookgebruikers is met ruim 20 procent toegenomen. We spenderen meer tijd binnenshuis en dat heeft logischerwijs effect op hoe we onze tijd indelen en besteden. Zo ook op ons online koopgedrag.

E-commerce is door deze trend ook verder gestegen, waardoor er een enorme vraag is naar extra producten/diensten. Tegelijkertijd zet Facebook advertising steeds meer in op het relevanter en persoonlijker maken van ads. Er komen steeds meer ad formats bij en ook de beleving en interactie voor gebruikers worden steeds groter.

Facebook campagnes kunnen op verschillende manieren worden ingevuld. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat je targets zijn en waar je doelgroep naar op zoek is.

Video Ads

Meer bereik, awareness, traffic, engagement, conversies én app installs.

Carousel Ads

Highlight één of meerdere diensten of producten. Meer bereik en engagement.

Collection Ads

Full user experience met een waanzinnig ad format.

Instant Experience

Eindeloos experimenteren met een tailor-made mobile friendly ad format.

Static Ads

Activeer gebruikers met een kleurrijke triggerende ad.

Dynamic Product Ads

Unieke en relevante ads in één oogopslag.

Facebook Ad Formats

Video Ads

Do we need to say more? Door de stijgende videoconsumptie is ’t eigenlijk onmisbaar geworden in elke online campagne. Video’s zijn optimaal om te consumeren op mobiel. Naast dat boodschappen makkelijker kunnen worden overgebracht, zijn Full Portraits en Vertical video’s ideaal om een scherm te vullen.

Het draait bij advertising natuurlijk niet enkel om het vullen van een scherm, maar juist om de beleving. Video is dé manier om de user experience te verhogen. Minder tekst, meer visueel – dat is key. Maak gebruik van toffe features en voeg een duidelijke CTA toe.

Facebook Ad Formats

Collection Ads

Online windowshoppen 2.0. Zo kun je de Facebook Collection ad het beste omschrijven. Showcase meerdere producten en laat gebruikers al klikkend en tappend diverse productpagina’s zien.

Je kunt dit ad format invullen met Instant Experience images en video’s. Stel een online etalage samen en verwerk hierin ook nog eens een commercial. Facebook Collection ads zijn gericht op het promoten van je producten, waarbij je visueel helemaal los kan gaan.

Tailor-made mobile friendly ad format, die direct de aandacht trekt van gebruikers.

Facebook Ad Formats

Instant Experience

Facebook Instant Experience neemt users na interactie mee naar een full screen experience. Het ad format stond voorheen bekend als de Canvas ad en is gemaakt voor mobile devices.

Wanneer de gebruiker klikt op de Collection ad opent de fullscreen Instant Experience. Je kunt video implementeren en gebruikers de ad laten ontdekken door swipe carousels en tilt features.

Facebook Ad Formats

Carousel Ads

Het toffe aan Carousel ads is dat je ze oneindig kunt customizen. Daarbij kun je één product in de schijnwerpers zetten, maar is het ook mogelijk om meerdere producten tonen.

Laat gebruikers kennismaken met producten in meerdere slides. Communiceer de voordelen, hoe zij het product kunnen gebruiken of introduceer een nieuw product. Je kunt gebruikers ook laten windowshoppen door meerdere producten in je ad te verwerken.

Carousel ads stimuleren interactie en ook video is in dit ad format prima te integreren. De ads zijn ideaal in de awareness, consideration en conversion fase.

Static Ads

Je kunt statics inzetten om gebruikers naar een bepaalde pagina te leiden of om app-installaties te stimuleren. Het is belangrijk om op te vallen tussen de andere honderden updates in de Facebook feed.

Zodra je de aandacht trekt, is je doelgroep slechts één click verwijderd van de gewenste actie. Gebruik een visual die past bij je brand, maar bovenal iets losmaakt. De kers op de taart is natuurlijk een triggerende CTA.

Dynamic Product Ads

Bij Dynamic Product ads worden producten automatisch ingeladen vanuit een feed. De ads worden geserveerd aan personen die interesse hebben getoond op internet. Dit kan op je website of app zijn, maar ook ergens anders.

Zodra de bezoeker/gebruiker Facebook opent, wordt er een relevante ad geserveerd. Deze vorm van advertising wordt ook wel remarketing genoemd. Daarnaast zijn er ook nog andere manieren om FB Dynamic Product ads in te zetten, zoals via het Audience Network van Facebook of Instagram.

Wanneer je een nieuw product toevoegt aan je database, wordt deze direct ingeladen en getoond. Dit Facebook ad format bespaart tijd en verhoogt de relevantie van je ads. Een win-win situatie voor zowel je brand als de gebruiker.

Social Advertising

Instagram Advertising

YouTube Advertising