Social Advertising

De kracht van social advertising is groter dan ooit. Je kunt ads op een creatieve en toffe manier invullen met video, Augmented Reality (AR) en nog veel meer. Social ads stimuleren interactie en vergroten ook je online zichtbaarheid. Welk format past het beste binnen je social campagne?

Check de impressie

Formats

Social media is een krachtig platform voor zowel b2b als b2c brands. Het inzetten van social advertising is dus voor vrijwel elk merk weggelegd. Er zijn verschillende ad formats waarover je graag wat meer vertellen, namelijk:

Video Ads

Verhoog de User Experience met Fullscreen video ads, Bumper ads, dynamische en interactieve video ads.

Branded AR Filters

Meer Brand Awareness en Engagement met Augmented Reality Filters.

Carousel Ads

Trek de aandacht van je doelgroep & verhoog je performance op social.

Link Ads

Meer traffic naar je website met opvallende video’s, foto’s of een carousel.

Social Ad Formats

Video Ads

Je kunt niet meer om video advertising heen. Video is de ideale manier om je boodschap, product of dienst onder de aandacht te brengen bij je (potentiële) doelgroep.

Online video ads triggeren en houden de aandacht vast. Daarbij geeft het brands de mogelijkheid hun boodschap op een unieke manier te verspreiden. Deze ads worden vaak ingezet bij de lancering van een nieuw product, het vergroten van de naamsbekendheid en bij het communiceren van acties.

De algoritmes van onder andere Facebook en Instagram maken het steeds lastiger om je followers met organische content te bereiken. Gelukkig zijn er ook binnen video verschillende ad formats. Hierdoor kunnen brands alsnog de gewenste impact behalen.

Video ads zijn naadloos te integreren in (online) campagnes. Wij gebruiken aangeleverde video content bij de creatie van verschillende formaten bestemd voor verschillende kanalen. Dit bespaart tijd en budget.

Naast Facebook en Instagram is YouTube natuurlijk ook hét platform om video ads in te zetten. Je kunt (potentiële) klanten makkelijker bereiken door middel van geavanceerde targeting opties.

Social Ad Formats

AR Filters

Opvallen in een zee van informatie. Interactie met je doelgroep. Werken aan een ijzersterke branding. Als brand vraagt het creativiteit en een passende strategie om dit allemaal te kunnen neerzetten. Een mooie uitdaging die awareness, engagement en sales kan opleveren.

Face Filters maken volgers daadwerkelijk onderdeel van je brand. Volgers leren je merk op een andere manier kennen en maken kennis met nieuwe producten. Daarnaast hebben filters een hoge share-factor.

Facebook Ad Formats

Carousel Ads

Showcase je producten of diensten op een verdraaid toffe manier. Carousel ads geven brands de mogelijkheid om meerdere images en video’s te combineren in één ad.

Dit social ads format triggert engagement én conversies. Ze trekken de aandacht en zijn ook nog eens interactief. Je kunt ze voor verschillende doeleinden inzetten, zoals:

  • Het communiceren van acties
  • Het tonen van meerdere producten
  • De voordelen uitlichten van je producten of diensten
  • Diverse features van producten benadrukken

Link Ads

Link Ads. Lekker recht voor z’n raap en daardoor juist heel effectief. Dit type social ads zie je vaak voorbij komen om websites te promoten. Je ziet ze in je Stories en feed op Instagram en Facebook.

Facebook Advertising

Instagram Advertising

YouTube Advertising