Social Filters

Social filters zijn haast niet meer weg te denken uit onze geliefde apps en dat is maar goed ook. Ze blazen onze kiekjes en video's een nieuw leven in. Bovendien brengen ze ook heel wat andere voordelen met zich mee. Onze favoriete Instagram filters, Snapchat filters en Facebook filters zijn er in allerlei smaken. Het toffe aan deze filters is dat ze onze echte wereld vermengen met de digitale wereld.

Instagram Filters

Dagelijk krijgen social face filters veel bekijks. Ze worden niet alleen veel gebruikt, maar kunnen ook rekenen op aardig wat views. Face filters worden bijvoorbeeld veelvuldig gebruikt in Instagram Stories. Hierdoor is er een overvloed aan bruikbare filters.

Die snoezige dierenoortjes zijn natuurlijk helemaal het einde, maar er zijn een hoop andere leuke features. Zo kun je experimenteren met game en quiz elementen. Verder kun je filters testen die geactiveerd worden door gezichtsuitdrukkingen. Dat is Instagramwaardig en ook nog een extra stimulans om de filter uit te proberen.

Filters moeten bij je merk passen, maar natuurlijk ook een verbindende factor hebben met de gebruiker. Gebruikers moeten wel getriggerd worden tot interactie.

Snapchat Filters

Oh Snap! Snaps worden nog leuker door Filters en Lenses. Je kunt bijvoorbeeld special effects toevoegen. Naast het toevoegen van uiterlijke kenmerken, kunnen gebruikers ook voice filters toepassen in hun video’s. Je kunt een geheel nieuwe dimensie toevoegen en Snaps tot leven laten komen door 3D Snapchat Filters. iPhone gebruikers kunnen hun 3D-cameramodus inschakelen en ware diepte toevoegen aan hun Snaps.

Branded user generated content

De grondlegger van face filters en Lenses is Snapchat. Snapchat wordt al langere tijd vergezeld door andere social apps, zoals Instagram en Facebook. Gebruikers krijgen door Augmented Reality (AR) Filters de mogelijkheid content te creëren die naadloos aansluit op je merk.

Door Social Filters in te zetten wordt branded user generated content gestimuleerd en krijgt je merk(persoonlijkheid) een flinke boost. Ze zijn namelijk gratis voor gebruikers, makkelijk in gebruik en lekker laagdrempelig.

Facebook Filters

Je kunt natuurlijk ook op Facebook terecht voor Filters en Lenses. De kersverse Stories zijn bovenaan de feed te vinden.

Niets houd je nu nog tegen om vandaag nog te starten met Social Filters. Augemented Reality (AR) Filters en Lenses voegen wat toe aan de content van gebruikers. Daarnaast wordt er engagement gegenereerd met je merk. Een win- win situatie dus.

Into the Galaxy

Bekijk deze case

Inhakers

Bekijk deze case

Crocs Instore

Bekijk deze case

Knab Bank

Bekijk deze case

Smooth & silky video’s, toffe social filters en kleurrijke DOOHs.
Wat druppels lotion over die motion et voilà… Wil jij dit ook voor jouw brand?