YouTube Advertising

Je kunt niet meer om YouTube advertising heen. Daarbij zijn video en ads een ijzersterk duo en zijn video’s makkelijk te consumeren. De inzet van video wordt hierdoor beloond met een groot bereik en veel engagement. Met welk ad format kun jij het meeste uit je online campagne halen?

Check de impressie

Formats

YouTube is uitgegroeid tot één van de meest gebruikte social media platformen. De zoekmachine wordt gebruikt door personen met uiteenlopende interesses en leeftijden. Video ads hebben voor, tijdens en na afloop de aandacht van (potentiële) klanten. Daarbij blijft video groeien en zo ook de mogelijkheden rondom video advertising.

YouTube advertising is voor brands een mooie manier om hun bereik te vergroten. Daarnaast kun je meer sales genereren en interactie stimuleren. TrueView ads, Non-skippable ads en Bumper ads… Er zijn genoeg formats om uit te kiezen.

Trueview Ads

Bereik gebruikers die geïnteresseerd zijn in je product of dienst.

Non-skippable YouTube Ads

Ga je voor kort & krachtig met Pre-rolls of maximaliseer je je kansen met Mid-rolls?

YouTube Advertising Bumper Ads

Bumper ads zijn ideaal voor meer awareness, teasers en reminders.

YouTube Ad Formats

TrueView Ads

Gebruikers kunnen niet relevante ads na 5 seconden skippen, waardoor je alleen relevante personen bereikt. Daarbij kun je aan de hand van targeting je relevantie nog verder verhogen.

TrueView ads biedt drie opties, namelijk:

  • TrueView In-Stream ads worden getoond in het begin, midden of aan het einde van een video. Deze worden getoond tijdens YouTube video’s en bij partner websites en apps van GDN.
  • TrueView Discovery ads worden geplaatst op de meest prominente plekken van YouTube (YouTube search page, video watch page en de homepage op de app).
  • TrueView for Reach worden geserveerd in het begin, midden of aan het einde van een video. De maximale lengte van deze ads is 20 seconden.

YouTube Ad Formats

Non-skippable YouTube Ads

Gebruikers kunnen non-skippable ads niet skippen. De kortste non-skippable ads zijn tussen de 15 à 20 seconden. YouTube heeft de lengte van de video’s teruggeschroefd van maximaal 30 naar 20 seconden. Hierdoor zijn de ads minder intrusive.

Brands hebben de zekerheid dat de ad wordt bekeken door de non-skippable feature. Daarnaast is de kans groot dat je boodschap wordt overgedragen en de gebruiker ook daadwerkelijk bereikt.

Er zijn twee mogelijkheden:

  • Pre-rolls van maximaal 20 seconden.
  • Mid-rolls van maximaal 10 minuten.

YouTube Ad Formats

Bumper Ads

Bumperkleven, maar dan anders. Dit YouTube ad format is vergelijkbaar met non-skippable ads. Het grootste verschil is dat Bumper ads maximaal 6 seconden duren. Lekker kort en super effectief. Daarnaast wordt dit format getoond na het bekijken van een video.

Social Advertising

Facebook Advertising

Instagram Advertising