ARTICLES

TikTok advertising: Wat kunnen we verwachten?

By 2020/03/10 juni 10th, 2020 No Comments

TikTok is helemaal hot & happening. Het videoplatform groeit non-stop en is daarmee één van de meest populaire apps. Daarbij is TikTok advertising ook volop in ontwikkeling. Dit maakt TikTok een hotspot voor merken.

Het is lekker laagdrempelig en je hebt een groot bereik. Advertising zorgt voor die extra views en (inter)actie. TikTok heeft de boel flink opgeschud. Wat kunnen we allemaal verwachten van dit kersverse platform?

TikTok for brands

TikTok heeft wereldwijd meer dan 500 miljoen gebruikers. Het aantal actieve gebruikers blijft stijgen.

Generatie Z is volledig digital savy en is opgegroeid met internet & devices. TikTok wordt dan ook voornamelijk gedownload door tieners en een toenemend aantal twintigers. Het succes is toe te wijzen aan het format van de app.

TikTok is laagdrempelig in gebruik. Je kunt met wat creatieve in- en outpot al toffe content posten. Daarnaast zijn challenges uitdagend en nodigen uit tot (inter)actie. Super toegankelijk dus voor al die tieners en twintigers, maar ook zeker voor merken.

TikTok for brands is op verschillende manieren in te zetten:

  • Relevante content posten op jouw TikTok account.
  • Samenwerken met influencers.
  • TikTok advertising inzetten.

Heb je veel volgers en een groot bereik? Rol dan een #hashtag challenge uit. Dit stimuleert interactie en genereert een mooie vorm van content, namelijk User-Generated Content. Dit betekent een verhoogde merkbeleving en ook nog eens een vergrote koopintentie. #Hashtag challenges kun je via je eigen kanaal starten, maar ook stimuleren in samenwerking met influencers.

TikTok advertising

TikTok advertising is live, yes! De bètaversie  althans. Voor nu is het beschikbaar in een aantal landen en toegankelijk is voor select groepje adverteerders.

Wanneer TikTok advertising voor iedereen beschikbaar wordt is nog niet bekend, maar dat zal niet lang meer duren. De keuze rondom TikTok ads is reuze, maar wat kunnen we allemaal verwachten? TikTok advertisers beschikken over vijf opties:

  • In-Feed native video
  • Branded Lenses & Filters
  • Hashtag challenge
  • Branded TakeOver
  • Top View

In-Feed native video

Deze ads zijn vergelijkbaar met de In-Feed ads die we kennen van Facebook, Instagram en Snapchat. Branded native video’s worden getoond in de For You sectie wanneer gebruikers op zoek zijn naar andere leuke en vooral relevante content.

Vergroot je bereik met verticale video’s die volledig geïntegreerd zijn in de main feed. Hierdoor mengt de branded content zich naadloos met de reguliere content.

Branded Lenses & Filters

Augmented Reality (AR) lenses en face filters zijn een enorme trigger om interactie te stimuleren bij gebruikers. Ga helemaal los met 2D, 3D, morph effecten en Augmented Reality (AR).

Lenses en filters geven gebruikers de kans kennis te maken met je merk / product en verhogen de koopintentie.

Hashtag challenge

Hashtag challenges dagen gebruikers uit bepaalde acties uit te voeren, dit op te nemen en te delen met hun volgers. Dit is organisch ook mogelijk, maar dan heb je de kans dat je niet het maximale bereik behaald. Branded hashtag challenges hebben meer kans om #viraal te gaan.

Lekker veel engagement en maximaal bereik.

Branded TakeOver

Branded takeovers zijn full-screen ads die getoond worden wanneer gebruikers de app openen. Je kunt kiezen tussen een statische visual of GIFjes. Hieraan link je een landingspagina of een hashtag challenge.

Trek direct de aandacht van gebruikers en vergroot hiermee de merkbekendheid.

Top View

Branded video ads worden getoond wanneer gebruikers de app openen. Ze zijn vergelijkbaar met branded takeovers. Het verschil is dat in-feed native video’s ingezet kunnen worden bij top view ads.

Verhoog het aantal views en behaal maximaal bereik.