ARTICLES

LinkedIn Stories for brands

By 2020/05/21 juli 1st, 2020 No Comments

Daar zijn ze dan, LinkedIn Stories. Een oude bekende in een ander jasje, want Stories kennen we natuurlijk al van Facebook en Instagram. Gezien het zakelijke karakter zal deze feature anders ingezet worden door brands. Wat betekent de komst van Linked Stories en kunnen brands hier het meeste uit halen?

What’s your Story?

First things first, waar kun je de kersverse LinkedIn Stories vinden? Zodra je de app opent, komen ze bovenaan tevoorschijn. Links van de rits zie je jouw eigen bolletje met een plusje. Rechts daarvan zie je de personen en brands waarmee je gelinkt bent en/of die je volgt.

In basis verschilt dit niet veel van Instagram Stories. Zorg voor fris beeldmateriaal, uploadt dit als story en dan kunnen jouw volgers en/of connecties dit 24 uur lang bewonderen. Je kunt ook zien hoe vaak je story is bekeken en door wie, handig!

Stories geven je de mogelijkheid om je merk van een andere kant te laten zien, uniek en toegankelijk. Er zijn super veel mogelijkheden rondom stories, zoals Q&A’s, kennismakingen met het team en verslag doen vanaf events. Key is om jouw brand story te vertellen en een goed beeld te hebben van hoe je dat het beste (en creatieve manier) kan vertellen.

Zichtbaarheid vergroten

Wekelijks plaats je updates via je brand account, 1 keer, soms 2 keer of zelfs 3 keer. Het belangrijkste is natuurlijk dat de geplaatste content daadwerkelijk iets toevoegt. Updates posten om aan het minimale aantal posts te komen is geen aanrader. Relevante, interessante en leuke content delen wel.

Het leuke aan stories is dat het een mooie aanvulling is op de content die je plaatst. De LinkedIn Stories zijn beperkt zichtbaar en laten wel degelijk een indruk achter. Dat betekent een boost voor je (merk) zichtbaarheid. Daarbij laat je ook het verhaal zien áchter het merk.

Wat gebeurt er op de werkvloer? Met wie werk je samen? Vanaf welke locatie werk je? Welke tips & tricks wil je graag delen?

Zakelijke Stories

LinkedIn heeft zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld. Het platform is nog steeds zakelijk en bedoeld om te netwerken, maar er is plaats gemaakt voor knipoogjes, een informele sfeer en creativiteit.

Wel is het goed om te kijken naar een goede balans tussen zakelijk en privé. Het 1:1 posten van Instagram posts is niet altijd even geschikt voor LinkedIn, hoewel dit andersom wel het geval kan zijn. Het is een mooie ontwikkeling dat je jouw netwerk en volgers op een andere (informele) manier up to date kunt houden. Dit kan van alles zijn; van nieuwtjes tot het behalen van mijlpalen. Houd wel in je achterhoofd dat het onderaan de streep iets moet toevoegen, iets losmaakt of leeft.

Smooth & silky video’s, toffe social filters en kleurrijke DOOHs.
Wat druppels lotion over die motion et voilà… Wil jij dit ook voor jouw brand?